Ik vind het leuk als u een bericht schrijft in mijn gastenboek.
Als u een vraag over kefir heeft kunt u mij beter mailen via het contactformulier dat u bij "Kefir bestellen" vindt.
SuSanna
Reacties
Alice de Jong
8 jaar geleden
Beste SuSanna,
Bedankt voor de snelle en goede levering van zowel melk- als waterkefir. Ben er meteen mee aan de slag gegaan en beide werken uitstekend.
De melkkefirkorrels vind ik wel wat slijmeriger dan op de foto's, maar dat komt misschien omdat ze direct uit de melk komen. Kan me zo voorstellen dat, wanneer ze met koud water gespoeld worden, wat meer op bloemkool gaan lijken.
Bedankt ook voor de recepten. Ga ze allemaal uitproberen!
Gr. Alice
Goeman Geert
8 jaar geleden
Ik heb een vraag: ik gebruik levende kefir bloemetjes. Het gaan nu al een half jaar goed, doch de laatste week dikt de kefir niet meer. Onderaan staat er een waterachtig vocht en bovenaan drijft de kefir. De smaak blijft goed. Wat moet ik doen?
Dank bij voorbaat
Rol
8 jaar geleden
Beste SuSanna, veel dank voor het snelle verzenden van de water en melk kefir korrels. Tien dagen geleden ben ik aan de slag begonnen en de water kefir korrels zijn FLINK gegroeid in grootte en hoeveelheid!!! Ik kan nu experimenteren met kruidenaftreksels (ik kan me permitteren om een paar te verliezen, als het mis gaat). Heb 'bier' gemaakt met hop:) Ga nu met groene thee, mate thee, en rozenbottels experimenten. Ik gebruik gewoon wat biologische riet suiker, geen gedroogde fruiten, te veel gedoe (en duur omdat ik biologische vijgen en dadels gebruikte) en gewoon kraanwater. Melkkefir maak ik met geitenmelk (van de supermarkt, want het is lastig om aan rauwe melk te komen in een stad). Even een pauze met de melkkefir, de korrels rusten in geitenmelk in de koelkast (vanwege de warmte ging mijn melk te snel fermenteren). Melkkefir vinden wij niet lekker, maar in een smoothie met ananas en perzikken, is het goed te doen. Ook de melkkefirkorrels zijn gegroeid, maar veel minder dat de waterkefir korrels. Goed genoeg want veel meer zuivel dan een kop per dag willen wij toch niet.
Lois
9 jaar geleden
Ik was enthousiast begonnen om van mijn melkkefir ook waterkefir te maken ....lees nu dat het eigenlijk andere korrels zijn ..... ;(
Luc
9 jaar geleden
Beste Susanne,
Heb keltisch zeezout aangekocht ,is er een bepaalde verhouding voor het mengen in water om het dan te drinken .
Gr,Luc
van Namen
9 jaar geleden
Ik hen de kefir een keer met warm water afgespoeld, kan ik nu het kefir nog gebruiken of zijn deze nu niet meer bruikbaar of heeft het nu geen goed goede werking meer.
Ik dacht misschien is de werking dan schadelijk. Graag uw reactie, bi voorbaat dank. Hans
Marleen
10 jaar geleden
ik heb een vraagje ik wil graag waterkefir bestellen, omdat ik van iemand ander de melkvariant koop. En dan heb ik beide soorten. Nu kan ik helaas maar niet aan kaasdoek en een goede zeef komen. Kan ik die hier ook bestellen? Zodat ik alles in een keer compleet heb? Ook heb ik nog 1 vraagje voor de melkvariant is elke melk geschrikt of moet het houdbare melk zijn die niet in de koelkast hoeft (naar mijn mening is dat minder smakelijk)
Met vriendelijke Groet Marleen
Hilde
10 jaar geleden
Heb ongeveer 4 weken geleden melk- en waterkefir besteld en ben er erg blij mee. Melkkefir ken ik nog van vroeger, van waterkefir had ik nog nooit gehoord. Na wat experimenteren met recepten heb ik nu een heerlijke drank gebrouwen. Ik laat het eerst 2 dagen met dadel, vijgen, gember, citroen staan. Dan zeef ik het en zet het vervolgens weer een dag met de kefir, verse vruchten, dadels, vijgen en citroen in de vensterbank. Resultaat: lekker frisse tintelende drank. Dank Susanne voor de goede kefir!
georges gilman
10 jaar geleden
gebruikte maandenlang melk kefir met goed gevolg. hier en daar hoor je wel eens dat je het geheel enkele weken kan bewaren. kefir melk en water kon ik in koelkast bewaren gedurende meer dan 3 jaar in gesloten weckpot. om de 6 a 7 maanden eens aan ruiken en telkens friszure geur. nu terug volop bezig dagelijks melk kefir te maken en alles verloopt normaal.
Margreet
10 jaar geleden
Sinds enkele weken gebruik ik de water- kefir, die ik bij je heb gekocht en ben er erg blij mee, bedankt !!!
Margreet
Brigitte
11 jaar geleden
Ik wil graag mijn ervaring delen voor de degene die nog niet weet dat je Kefir niet kunt maken van lactosevrije biomelk. Ik dacht aanvankelijk dat ik iets niet goed deed omdat de kefir niet te drinken was, was véél te zuur. Maar door te blijven uitproberen bleek toch dat het met de gewone melk wel lukte en met de lactosevrij melk niet. Na het lezen van bovenstaand wel begrijpelijk omdat de lactose nodig is in het proces.
Groetjes,
Brigitte
SuSanna
11 jaar geleden
Beste Ana.
De wei kun je verdund ook drinken, onbeperkt. Kefir kun je altijd drinken je hoeft niet te stoppen. Als je er kwark van maakt blijft het een pro biotica.
SuSanna
Ana Bom
11 jaar geleden
Hallo Susanna,
Ik gebruik al 5 maanden melkkefir, mijn vragen zijn;
Kan je onbeperkt melkkefir drinken? ik bedoel manden achter elkaar en niet meer dan 2x per dag.
Na de melkkefir te hebben voorbereid zeef ik die op een keuken doek, de wei die eruit komt gooi ik weg ( is hier iets van te maken?) en de kwark die uitkomt na zeef, hier mijn vraag; zorg voor minder zuur in het lichaam dan als je het niet zeef? maar wel zorg voor de probiotica voordelen?
alvast bedankt
Karin
11 jaar geleden
Vorige week melkkefir besteld en twee dagen later al binnen. Ben nu aan mijn derde lichting bezig en het lijkt allemaal goed te gaan en te vermeerderen.
Bedankt voor de snelle service en fijnemail contact.
Groetjes,
Karin
SuSanna
11 jaar geleden
Kefir korrels groeien niet in je buik verder. Ze worden gewoon verteerd net zo als voedsel.
Gedroogde korrels blijven vaak wat kleiner, is niet erg. Zolang de melk iets indikt kun je het gewoon gebruiken.
Naima
11 jaar geleden
Beste Susanna,
Ik heb gehoord van iemand gehoord als je de kifierkorels in je buik terecht kommen dat ze ook in je buik vermeerderen en je buik daarvan dikker wordt net of je zwanger bent klopt dat?
In afwachtin van uw reactie alvast bedankt
groeten,
Marleen
11 jaar geleden
Hoi. Ik heb met gedroogde melkkefir nu 3 keer een liiter gemaakt maar er komen geen grote korrels. Het blijft mini kefir. Wat moet ik doen en kan Ik het zo wel,drinken?
Josi
11 jaar geleden
Hallo,
Ik was blij met deze informatie.
Sinds kort ben ik weer met kefir begonnen. Zoals veel mensen doordat ik een portie van iemand kreeg.
Tot m'n verbazing hoorde ik van een andere kennis echter dat zij het 'yoghurtplantje' op een heel andere manier behandelde.
Dat is me nu duidelijk. Er zijn gewoon een paar soorten kefir.
Bedankt,
Josi
Angeline Bourgonjon
11 jaar geleden
Susanna de melkkefir doet het heel goed ze, maak smoothies , platte kaas en yoghurt en heel het gezin lust het !!!!
angeline
11 jaar geleden
Hai Susanna, de melkkefir is goed toegekomen van een verre reis naar Belgie, heb hem gespoeld en vlug zijn voeding melk gegeven ,ben gelukkig !!!!
roos
11 jaar geleden
getver
Linda
11 jaar geleden
Beste,
hier een receptje dat bijzonder goed gesmaakt wordt door familie en vrienden.
1,125l water,100gr lichte rietsuiker, 100gr kefirkorrels,1 gedroogde biovijg , 1 verse en gepelde kiwi doormidden gesneden, vijf sneden gember(drie mm dik) en 2 zakjes bio venkelthee.
Na 48 u een heerlijk verfrissende kefir, geniet
MVG Linda
Linde
11 jaar geleden
Hallo, ik heb ergens gelezen dat je na 2 weken een kefir stop moet houden van 3 a 4 dagen. Is dat zo?
Grt. linde
Marjolein
11 jaar geleden
Hartelijk bedankt voor de kefir! Vorig jaar is de qualiteit van de kefir achteruit gegaan en heb ik die weggedaan. Waarschijnlijk omdat ik geen biologische produkten gebruikte? Nu nog maar eens proberen.
Edwin
11 jaar geleden
Ergens heb ik gelezen dat je geen honing als zoetstof in de waterkefir mag gebruiken. Honing heeft een remmende werking op de groei van bacterieën en gisten. KLinkt logisch!
Nou hou ik nogal van gember. En in sommige recepten wordt er ook gebmer genoemd. Het liefst combineer ik het ook met éém kruidnageltje.
Laten gember en kruidnagel nou ook net bacteriedodend zijn.
Nou zal het niet alles in één keer doden, maar bij regelmatig gebruik kan ik me voorstellen dat de werking van de korrels minder wordt.
Hebben jullie er ervaring mee?
Groet,
Edwin
wouter
11 jaar geleden
hoi sussanne,
kan je me laten weten waneer je weer water kefir heb met de melk kefir gaat het heel goed maar zou ook de verzuring van de spierproblemen kunen vergroten , vandda rmischien water kefir ook eens proberen
Riejette ruiter
11 jaar geleden
Ik gebruik zelf al een tijdje Keltisch zout in mijn voeding en ook drink sole en kefir. En voel me er veel beter bij. Mijn darmklachten zijn grotendeels verdwenen. Mijn vraag is.. mag je keltisch zout gebruiken als te hoge bloeddruk heb en al 2 hartinfarcten, bypass en stens heb gehad en
6 verschillende soorten "troep" moet slikken van de cardioloog?
Hartelijke groet.
Riejette
Dorian
11 jaar geleden
Beste,
Hoelang of hoe vaak kan ik de Kefir korrels gebruiken voor dat ze "op" zijn en ik weer nieuwe moet bestellen???
Dank je wel,
Dorian
Astrid
11 jaar geleden
Gebruik nu 3 weken melkkefir maak er heerlijk smootys van. Maar de kefir dikt niet in is gewoon waterig hoort dat zo De smaak is goed Maak het met biologische halfvolle melk
Odette Maas
11 jaar geleden
Frisse aperitief of zomerdrankje :
melkkefir
(bron)water
(zee)zout
munt (gedroogd of vers)
(ijsklontjes)
Even laten staan zodat de munt haar smaak kan afgeven.
De verhoudingen zijn naar smaak. Wel roeren voordat je gaat inschenken!
SuSanna
11 jaar geleden
Beste Gertie,
Je kan de kefir verwarmen maar dan gaan de levende gisten die erin zitten dood. Het werkt dan nog wel maar minder goed dan de onverwarmde. Het is dan net zo als yakult.
Havermout kun je het beste laten weken in water en dan door de kefir yoghurt doen.
Gertie
11 jaar geleden
Hallo Susanna,
Allereerst mijn complimenten voor je website; veel informatie.
Ik ben sinds kort weer bezig met melkkefir en vroeg mij af, of je hem ook kunt opwarmen en er daarna een soort havermoutpap van kunt maken?
Zijn dan alle stoffen nog werkzaam?
Ook als je er brood mee bakt of pannenkoeken?
Bij voorbaat hartelijk dank voor je antwoord.
Vriendelijke groetjes Gertie
Marcel le Fèbre
11 jaar geleden
Als kind kennis gemaakt met kefir. Verschrikkelijk vond ik het. Zúúr!
Tja en naar mate ik ouder werd verschoof mijn voorkeurssmaak richting hartig/zuur.
Azijnen? ik verzin de smaken wel en gebruik ze erg veel.
Sind een week of wat ben ik aan het reinigen geslagen met rauwe (verse) zuurkool, van wege de melkzuur bacterien. Het werkt als een trein, alleen de omgeving heeft last van de kool geur tijdens het eten.
En toen dacht ik terug aan vroeger. Kefir!
Gelukkig vond ik de sites van SuSanna. Zien is kopen en kopen is maken. Super snelle bezorging ook.
Vandaag binnen gekregen, morgen het eerste brouwsel en dan wordt het experimenteren en genieten. En ook aangenaam voor de omgeving ;-)
Mocht ik nieuwe recepten verzinnen... Susanne vroeg of ik ze wilde delen. Dus bij deze.
Loes
11 jaar geleden
Jeep!! Mijn 2de poging om waterkefir te maken is super goed gelukt! Ik heb het de 2de keer met alleen suikerwater 48 uur laten staan en na het zeven limoensap en citroensap bijgevoegd en het is toch lekker!!!
Het lijkt een beetje op citroen limonade met een beetje prik!! Geweldig!!!
Margot
11 jaar geleden
Hallo Susanna,
kan ik kefir ook maken met amandelmelk?
Vriendelijke groet,
Margot Lit- de Ruiter
Van Hecke Rudy
11 jaar geleden
Dag Suzanna,
de langs U verkregen kefir floreert prima. Goed spul ! De vorige kefir heeft 16 jaar gediend. Op het laatst groeide het slecht aan en werd kleiner en kleiner. Het witte kleurtje was ook totaal verdwenen. Maar de kefir was vroeger helemaal niet slechter van smaak. Bedankt in ieder geval voor de uitstekende service.
Veel succes met je handeltje,
Rudy V. H.
Ine
11 jaar geleden
Ik heb een lekker recept van gebakken kwarktaart en nu is mijn vraag of je van kefirmelk de dikkere variant, kwarkdikte, die kunt gebruiken als kwark en deze in de over te bakken?
Ineke Spruijt
11 jaar geleden
Beste Susanna,
Het gaat erg goed met de water Kefir. Mijn man en ik drinken elke dag 2x een glas en Keltisch zout toegevoegd.
Soms hebben we allebei even een lopende kriebel over ons lichaam maar het gaat altijd weer over. Zou dit van de kefir kunnen komen.
Met vriendelijke groet
Ineke Spruijt
Carin
12 jaar geleden
Heb sinds enige tijd ook kefir melkkorrels van iemand gekregen en het bevalt me super goed zit alleen nu wel met een vraag vond het zo slijmerig worden(ik had het in de kast staan) maar aangezien nu warm is heb ik het 2 dagen in de koelkast en gelukkig is het niet meer slijmerig wel duidelijk verschil van soort water onderin de pot ( is dit normaal) en moet je altijd melk op kamertemperatuur gebruiken of juist gekoeld? vind het nog wel lastig wanneer doe je het goed zeg maar binnenkort gaan we ook een week op vakantie is het dan verstandiger om het mee te nemen of een week in de koeling te zetten? Vanwege de hoge temperaturen heb ik het nu ook in de koeling is dat wel goed of niet? en als de temperaturen lager worden dan kan het gewoon weer in de kast? ik hoor graag dank je wel
paulien
12 jaar geleden
hallo Susanna
nou ik heb het geprobeerd hoor met de vijgen en het was niet verkeer, heb nu verse kersen gehaald en in de yoghurt gedaan die gaan we morgen weer proeven.
ik vind het persoonlijker om iets van zoet er door te doen lekkerder, maar de smaak van de kefir zal nog niet optimaal zijn omdat ik er nog maar 2x yoghurt van heb gemaakt sinds dat ik het binnen heb ( heb gelezen dat het na de 4de keer dat je de kefir in de melk gedaan heb dat de smaak beter word omdat de kefir nog moet bijkomen).
ik gebruik de kefir zelf met volle dag melk word de melk niet zuur omdat die 24 uur buiten de koelkast word gehouden ( omdat je namelijk de melk normaal in de koelkast moet bewaren ).
mijn honden ( 2 stuks ) krijgen namelijk ook yogert van de kefir want het is niet alleen gezond voor de mens maar ook voor de hond ( probiotica ).
gr paulien
SuSanna
12 jaar geleden
Beste Hanneke,
Ik denk dat je teveel korrels gebruikt op te weinig melk. Voordat je het uit laat lekken goed doorroeren in je pot.
Als je de melk met korrels in het vergiet doet mag je met de spatel omscheppen zodat de melk sneller doorloopt. Kefir kan wel wat hebben hoor!
Paulien,
Vijgen gaan normaal in de waterkefir maar misschien zijn gepureerde vijgen door de melkkefir wel lekker. Ik ben benieuwd.
Hanneke Heijna
12 jaar geleden
Hallo
Hoe kan ik ervoor zorgen dat de korrels, dikke massa, zich gaat indikken tot de "bloemkooltjes"?
Ik heb nu nml heel veel korrels die in de drinkkefir komen. het duurt ook erg lang voordat het uitgelekt is. met een kaasdoek komt er helemaal geen melk uit, zo dik is het.
Groetjes Hanneke
paulien
12 jaar geleden
hallo SuSanna.
heb vandaag de melk kefir binnen gekregen en heb ze gelijk in de volle melk gezet ( 400ml ).
ik las op het papiertje wat je er bij zit, dat jij er vijgen bij de melk kefier heb gedaan, dat zijn gedroogde vijgen? en krijg je dan een zoetere smaak? heb je hele vijgen er bij gedaan of heb je ze eerst wat kleiner gesneden en er dan bij gedaan?
gr paulien.
SuSanna
12 jaar geleden
Beste Ricky,
Als je de schimmelplekjes weg hebt gedaan en de malk wordt weer dikker dan is de kefir nog goed. De Kefir zal zich zelf herstellen.
Ik zou de eerste 2-3 bereidingen nog niet gebruiken maar wegdoen. Daarna zal je de kefir gewoon kunnen gebruiken.
Riky van Nistelrooy
12 jaar geleden
Ik heb nu voor verzorging de kefir ven mijn schoonmoeder die hem al ruim 30 jaar gebruikt!Nu is ze onlangs in een verzorgingshuis gekomen en heeft de kefir 25 dagen op water gestaan. gister hem ik hem goed gewassen en de slechte kooltjes eruit gehaald , hij was ook wat aan het schimmelen.En vanmorgen zie ik dat de melk toch aan t dik worden is .Kan ik hem nog gebruiken of komen er giftige stoffen in.
Weet u een oplossing ervoor .groet Riky
Christel
12 jaar geleden
Hoi Susanna,
De kefirbloemetjes zijn gisterenmiddag gearriveerd! Ik heb ze verwend met 300 ml volle biologische alpenmelk. De kefir heeft er van gesmuld en het resultaat was vanaf dag 1 een dikke kefirdrank die fantastisch smaakt! Bedankt voor de goeie kwaliteit
Groetjes,
Christel
Jenny
12 jaar geleden
Hallo,
Ik wil graag water kefir met druivensap maken. Moet ik dan toch suiker bijvoegen of alleen de druivensap ? De korrels worden denk ik dan rood kan ik deze dan niet meer voor het basisrecept gebruiken?
groetjes
jenny
Jenny
12 jaar geleden
Hallo,
Ik wil graag water kefir met druivensap maken. Moet ik dan toch suiker bijvoegen of alleen de druivensap ? De korrels worden denk ik dan rood kan ik deze dan niet meer voor het basisrecept gebruiken?
Reacties
Beste SuSanna,
Bedankt voor de snelle en goede levering van zowel melk- als waterkefir. Ben er meteen mee aan de slag gegaan en beide werken uitstekend.
De melkkefirkorrels vind ik wel wat slijmeriger dan op de foto's, maar dat komt misschien omdat ze direct uit de melk komen. Kan me zo voorstellen dat, wanneer ze met koud water gespoeld worden, wat meer op bloemkool gaan lijken.
Bedankt ook voor de recepten. Ga ze allemaal uitproberen!
Gr. Alice
Ik heb een vraag: ik gebruik levende kefir bloemetjes. Het gaan nu al een half jaar goed, doch de laatste week dikt de kefir niet meer. Onderaan staat er een waterachtig vocht en bovenaan drijft de kefir. De smaak blijft goed. Wat moet ik doen?
Dank bij voorbaat
Beste SuSanna, veel dank voor het snelle verzenden van de water en melk kefir korrels. Tien dagen geleden ben ik aan de slag begonnen en de water kefir korrels zijn FLINK gegroeid in grootte en hoeveelheid!!! Ik kan nu experimenteren met kruidenaftreksels (ik kan me permitteren om een paar te verliezen, als het mis gaat). Heb 'bier' gemaakt met hop:) Ga nu met groene thee, mate thee, en rozenbottels experimenten. Ik gebruik gewoon wat biologische riet suiker, geen gedroogde fruiten, te veel gedoe (en duur omdat ik biologische vijgen en dadels gebruikte) en gewoon kraanwater. Melkkefir maak ik met geitenmelk (van de supermarkt, want het is lastig om aan rauwe melk te komen in een stad). Even een pauze met de melkkefir, de korrels rusten in geitenmelk in de koelkast (vanwege de warmte ging mijn melk te snel fermenteren). Melkkefir vinden wij niet lekker, maar in een smoothie met ananas en perzikken, is het goed te doen. Ook de melkkefirkorrels zijn gegroeid, maar veel minder dat de waterkefir korrels. Goed genoeg want veel meer zuivel dan een kop per dag willen wij toch niet.
Ik was enthousiast begonnen om van mijn melkkefir ook waterkefir te maken ....lees nu dat het eigenlijk andere korrels zijn ..... ;(
Beste Susanne,
Heb keltisch zeezout aangekocht ,is er een bepaalde verhouding voor het mengen in water om het dan te drinken .
Gr,Luc
Ik hen de kefir een keer met warm water afgespoeld, kan ik nu het kefir nog gebruiken of zijn deze nu niet meer bruikbaar of heeft het nu geen goed goede werking meer.
Ik dacht misschien is de werking dan schadelijk. Graag uw reactie, bi voorbaat dank. Hans
ik heb een vraagje ik wil graag waterkefir bestellen, omdat ik van iemand ander de melkvariant koop. En dan heb ik beide soorten. Nu kan ik helaas maar niet aan kaasdoek en een goede zeef komen. Kan ik die hier ook bestellen? Zodat ik alles in een keer compleet heb? Ook heb ik nog 1 vraagje voor de melkvariant is elke melk geschrikt of moet het houdbare melk zijn die niet in de koelkast hoeft (naar mijn mening is dat minder smakelijk)
Met vriendelijke Groet Marleen
Heb ongeveer 4 weken geleden melk- en waterkefir besteld en ben er erg blij mee. Melkkefir ken ik nog van vroeger, van waterkefir had ik nog nooit gehoord. Na wat experimenteren met recepten heb ik nu een heerlijke drank gebrouwen. Ik laat het eerst 2 dagen met dadel, vijgen, gember, citroen staan. Dan zeef ik het en zet het vervolgens weer een dag met de kefir, verse vruchten, dadels, vijgen en citroen in de vensterbank. Resultaat: lekker frisse tintelende drank. Dank Susanne voor de goede kefir!
gebruikte maandenlang melk kefir met goed gevolg. hier en daar hoor je wel eens dat je het geheel enkele weken kan bewaren. kefir melk en water kon ik in koelkast bewaren gedurende meer dan 3 jaar in gesloten weckpot. om de 6 a 7 maanden eens aan ruiken en telkens friszure geur. nu terug volop bezig dagelijks melk kefir te maken en alles verloopt normaal.
Sinds enkele weken gebruik ik de water- kefir, die ik bij je heb gekocht en ben er erg blij mee, bedankt !!!
Margreet
Ik wil graag mijn ervaring delen voor de degene die nog niet weet dat je Kefir niet kunt maken van lactosevrije biomelk. Ik dacht aanvankelijk dat ik iets niet goed deed omdat de kefir niet te drinken was, was véél te zuur. Maar door te blijven uitproberen bleek toch dat het met de gewone melk wel lukte en met de lactosevrij melk niet. Na het lezen van bovenstaand wel begrijpelijk omdat de lactose nodig is in het proces.
Groetjes,
Brigitte
Beste Ana.
De wei kun je verdund ook drinken, onbeperkt. Kefir kun je altijd drinken je hoeft niet te stoppen. Als je er kwark van maakt blijft het een pro biotica.
SuSanna
Hallo Susanna,
Ik gebruik al 5 maanden melkkefir, mijn vragen zijn;
Kan je onbeperkt melkkefir drinken? ik bedoel manden achter elkaar en niet meer dan 2x per dag.
Na de melkkefir te hebben voorbereid zeef ik die op een keuken doek, de wei die eruit komt gooi ik weg ( is hier iets van te maken?) en de kwark die uitkomt na zeef, hier mijn vraag; zorg voor minder zuur in het lichaam dan als je het niet zeef? maar wel zorg voor de probiotica voordelen?
alvast bedankt
Vorige week melkkefir besteld en twee dagen later al binnen. Ben nu aan mijn derde lichting bezig en het lijkt allemaal goed te gaan en te vermeerderen.
Bedankt voor de snelle service en fijnemail contact.
Groetjes,
Karin
Kefir korrels groeien niet in je buik verder. Ze worden gewoon verteerd net zo als voedsel.
Gedroogde korrels blijven vaak wat kleiner, is niet erg. Zolang de melk iets indikt kun je het gewoon gebruiken.
Beste Susanna,
Ik heb gehoord van iemand gehoord als je de kifierkorels in je buik terecht kommen dat ze ook in je buik vermeerderen en je buik daarvan dikker wordt net of je zwanger bent klopt dat?
In afwachtin van uw reactie alvast bedankt
groeten,
Hoi. Ik heb met gedroogde melkkefir nu 3 keer een liiter gemaakt maar er komen geen grote korrels. Het blijft mini kefir. Wat moet ik doen en kan Ik het zo wel,drinken?
Hallo,
Ik was blij met deze informatie.
Sinds kort ben ik weer met kefir begonnen. Zoals veel mensen doordat ik een portie van iemand kreeg.
Tot m'n verbazing hoorde ik van een andere kennis echter dat zij het 'yoghurtplantje' op een heel andere manier behandelde.
Dat is me nu duidelijk. Er zijn gewoon een paar soorten kefir.
Bedankt,
Josi
Susanna de melkkefir doet het heel goed ze, maak smoothies , platte kaas en yoghurt en heel het gezin lust het !!!!
Hai Susanna, de melkkefir is goed toegekomen van een verre reis naar Belgie, heb hem gespoeld en vlug zijn voeding melk gegeven ,ben gelukkig !!!!
getver
Beste,
hier een receptje dat bijzonder goed gesmaakt wordt door familie en vrienden.
1,125l water,100gr lichte rietsuiker, 100gr kefirkorrels,1 gedroogde biovijg , 1 verse en gepelde kiwi doormidden gesneden, vijf sneden gember(drie mm dik) en 2 zakjes bio venkelthee.
Na 48 u een heerlijk verfrissende kefir, geniet
MVG Linda
Hallo, ik heb ergens gelezen dat je na 2 weken een kefir stop moet houden van 3 a 4 dagen. Is dat zo?
Grt. linde
Hartelijk bedankt voor de kefir! Vorig jaar is de qualiteit van de kefir achteruit gegaan en heb ik die weggedaan. Waarschijnlijk omdat ik geen biologische produkten gebruikte? Nu nog maar eens proberen.
Ergens heb ik gelezen dat je geen honing als zoetstof in de waterkefir mag gebruiken. Honing heeft een remmende werking op de groei van bacterieën en gisten. KLinkt logisch!
Nou hou ik nogal van gember. En in sommige recepten wordt er ook gebmer genoemd. Het liefst combineer ik het ook met éém kruidnageltje.
Laten gember en kruidnagel nou ook net bacteriedodend zijn.
Nou zal het niet alles in één keer doden, maar bij regelmatig gebruik kan ik me voorstellen dat de werking van de korrels minder wordt.
Hebben jullie er ervaring mee?
Groet,
Edwin
hoi sussanne,
kan je me laten weten waneer je weer water kefir heb met de melk kefir gaat het heel goed maar zou ook de verzuring van de spierproblemen kunen vergroten , vandda rmischien water kefir ook eens proberen
Ik gebruik zelf al een tijdje Keltisch zout in mijn voeding en ook drink sole en kefir. En voel me er veel beter bij. Mijn darmklachten zijn grotendeels verdwenen. Mijn vraag is.. mag je keltisch zout gebruiken als te hoge bloeddruk heb en al 2 hartinfarcten, bypass en stens heb gehad en
6 verschillende soorten "troep" moet slikken van de cardioloog?
Hartelijke groet.
Riejette
Beste,
Hoelang of hoe vaak kan ik de Kefir korrels gebruiken voor dat ze "op" zijn en ik weer nieuwe moet bestellen???
Dank je wel,
Dorian
Gebruik nu 3 weken melkkefir maak er heerlijk smootys van. Maar de kefir dikt niet in is gewoon waterig hoort dat zo De smaak is goed Maak het met biologische halfvolle melk
Frisse aperitief of zomerdrankje :
melkkefir
(bron)water
(zee)zout
munt (gedroogd of vers)
(ijsklontjes)
Even laten staan zodat de munt haar smaak kan afgeven.
De verhoudingen zijn naar smaak. Wel roeren voordat je gaat inschenken!
Beste Gertie,
Je kan de kefir verwarmen maar dan gaan de levende gisten die erin zitten dood. Het werkt dan nog wel maar minder goed dan de onverwarmde. Het is dan net zo als yakult.
Havermout kun je het beste laten weken in water en dan door de kefir yoghurt doen.
Hallo Susanna,
Allereerst mijn complimenten voor je website; veel informatie.
Ik ben sinds kort weer bezig met melkkefir en vroeg mij af, of je hem ook kunt opwarmen en er daarna een soort havermoutpap van kunt maken?
Zijn dan alle stoffen nog werkzaam?
Ook als je er brood mee bakt of pannenkoeken?
Bij voorbaat hartelijk dank voor je antwoord.
Vriendelijke groetjes Gertie
Als kind kennis gemaakt met kefir. Verschrikkelijk vond ik het. Zúúr!
Tja en naar mate ik ouder werd verschoof mijn voorkeurssmaak richting hartig/zuur.
Azijnen? ik verzin de smaken wel en gebruik ze erg veel.
Sind een week of wat ben ik aan het reinigen geslagen met rauwe (verse) zuurkool, van wege de melkzuur bacterien. Het werkt als een trein, alleen de omgeving heeft last van de kool geur tijdens het eten.
En toen dacht ik terug aan vroeger. Kefir!
Gelukkig vond ik de sites van SuSanna. Zien is kopen en kopen is maken. Super snelle bezorging ook.
Vandaag binnen gekregen, morgen het eerste brouwsel en dan wordt het experimenteren en genieten. En ook aangenaam voor de omgeving ;-)
Mocht ik nieuwe recepten verzinnen... Susanne vroeg of ik ze wilde delen. Dus bij deze.
Jeep!! Mijn 2de poging om waterkefir te maken is super goed gelukt! Ik heb het de 2de keer met alleen suikerwater 48 uur laten staan en na het zeven limoensap en citroensap bijgevoegd en het is toch lekker!!!
Het lijkt een beetje op citroen limonade met een beetje prik!! Geweldig!!!
Hallo Susanna,
kan ik kefir ook maken met amandelmelk?
Vriendelijke groet,
Margot Lit- de Ruiter
Dag Suzanna,
de langs U verkregen kefir floreert prima. Goed spul ! De vorige kefir heeft 16 jaar gediend. Op het laatst groeide het slecht aan en werd kleiner en kleiner. Het witte kleurtje was ook totaal verdwenen. Maar de kefir was vroeger helemaal niet slechter van smaak. Bedankt in ieder geval voor de uitstekende service.
Veel succes met je handeltje,
Rudy V. H.
Ik heb een lekker recept van gebakken kwarktaart en nu is mijn vraag of je van kefirmelk de dikkere variant, kwarkdikte, die kunt gebruiken als kwark en deze in de over te bakken?
Beste Susanna,
Het gaat erg goed met de water Kefir. Mijn man en ik drinken elke dag 2x een glas en Keltisch zout toegevoegd.
Soms hebben we allebei even een lopende kriebel over ons lichaam maar het gaat altijd weer over. Zou dit van de kefir kunnen komen.
Met vriendelijke groet
Ineke Spruijt
Heb sinds enige tijd ook kefir melkkorrels van iemand gekregen en het bevalt me super goed zit alleen nu wel met een vraag vond het zo slijmerig worden(ik had het in de kast staan) maar aangezien nu warm is heb ik het 2 dagen in de koelkast en gelukkig is het niet meer slijmerig wel duidelijk verschil van soort water onderin de pot ( is dit normaal) en moet je altijd melk op kamertemperatuur gebruiken of juist gekoeld? vind het nog wel lastig wanneer doe je het goed zeg maar binnenkort gaan we ook een week op vakantie is het dan verstandiger om het mee te nemen of een week in de koeling te zetten? Vanwege de hoge temperaturen heb ik het nu ook in de koeling is dat wel goed of niet? en als de temperaturen lager worden dan kan het gewoon weer in de kast? ik hoor graag dank je wel
hallo Susanna
nou ik heb het geprobeerd hoor met de vijgen en het was niet verkeer, heb nu verse kersen gehaald en in de yoghurt gedaan die gaan we morgen weer proeven.
ik vind het persoonlijker om iets van zoet er door te doen lekkerder, maar de smaak van de kefir zal nog niet optimaal zijn omdat ik er nog maar 2x yoghurt van heb gemaakt sinds dat ik het binnen heb ( heb gelezen dat het na de 4de keer dat je de kefir in de melk gedaan heb dat de smaak beter word omdat de kefir nog moet bijkomen).
ik gebruik de kefir zelf met volle dag melk word de melk niet zuur omdat die 24 uur buiten de koelkast word gehouden ( omdat je namelijk de melk normaal in de koelkast moet bewaren ).
mijn honden ( 2 stuks ) krijgen namelijk ook yogert van de kefir want het is niet alleen gezond voor de mens maar ook voor de hond ( probiotica ).
gr paulien
Beste Hanneke,
Ik denk dat je teveel korrels gebruikt op te weinig melk. Voordat je het uit laat lekken goed doorroeren in je pot.
Als je de melk met korrels in het vergiet doet mag je met de spatel omscheppen zodat de melk sneller doorloopt. Kefir kan wel wat hebben hoor!
Paulien,
Vijgen gaan normaal in de waterkefir maar misschien zijn gepureerde vijgen door de melkkefir wel lekker. Ik ben benieuwd.
Hallo
Hoe kan ik ervoor zorgen dat de korrels, dikke massa, zich gaat indikken tot de "bloemkooltjes"?
Ik heb nu nml heel veel korrels die in de drinkkefir komen. het duurt ook erg lang voordat het uitgelekt is. met een kaasdoek komt er helemaal geen melk uit, zo dik is het.
Groetjes Hanneke
hallo SuSanna.
heb vandaag de melk kefir binnen gekregen en heb ze gelijk in de volle melk gezet ( 400ml ).
ik las op het papiertje wat je er bij zit, dat jij er vijgen bij de melk kefier heb gedaan, dat zijn gedroogde vijgen? en krijg je dan een zoetere smaak? heb je hele vijgen er bij gedaan of heb je ze eerst wat kleiner gesneden en er dan bij gedaan?
gr paulien.
Beste Ricky,
Als je de schimmelplekjes weg hebt gedaan en de malk wordt weer dikker dan is de kefir nog goed. De Kefir zal zich zelf herstellen.
Ik zou de eerste 2-3 bereidingen nog niet gebruiken maar wegdoen. Daarna zal je de kefir gewoon kunnen gebruiken.
Ik heb nu voor verzorging de kefir ven mijn schoonmoeder die hem al ruim 30 jaar gebruikt!Nu is ze onlangs in een verzorgingshuis gekomen en heeft de kefir 25 dagen op water gestaan. gister hem ik hem goed gewassen en de slechte kooltjes eruit gehaald , hij was ook wat aan het schimmelen.En vanmorgen zie ik dat de melk toch aan t dik worden is .Kan ik hem nog gebruiken of komen er giftige stoffen in.
Weet u een oplossing ervoor .groet Riky
Hoi Susanna,
De kefirbloemetjes zijn gisterenmiddag gearriveerd! Ik heb ze verwend met 300 ml volle biologische alpenmelk. De kefir heeft er van gesmuld en het resultaat was vanaf dag 1 een dikke kefirdrank die fantastisch smaakt! Bedankt voor de goeie kwaliteit
Groetjes,
Christel
Hallo,
Ik wil graag water kefir met druivensap maken. Moet ik dan toch suiker bijvoegen of alleen de druivensap ? De korrels worden denk ik dan rood kan ik deze dan niet meer voor het basisrecept gebruiken?
groetjes
jenny
Hallo,
Ik wil graag water kefir met druivensap maken. Moet ik dan toch suiker bijvoegen of alleen de druivensap ? De korrels worden denk ik dan rood kan ik deze dan niet meer voor het basisrecept gebruiken?
groetjes
jenny
Reactie plaatsen